Bara stabilizatoare nu este o piesă complexă din punct de vedere structural, dar deteriorarea acesteia poate face călătoria cu mașina incomodă pentru pasageri.
Fără bara stabilizatoare, vehiculul s-ar putea răsturna într-un colț, iar drumul ar deveni inconfortabil chiar și pe un drum drept.
Barele stabilizatoare deteriorate se fac cunoscute prin ciocăniri puternice și lovituri venite de la suspensie. Din fericire, înlocuirea lor este una dintre reparațiile mai ieftine.
În funcție de locație, împărțim barele stabilizatoare în:
Construcția barei stabilizatoare variază în funcție de tipul stabilizatorului și de vehiculul în care este utilizat.
În general, totuși, barele stabilizatoare constau din tija sau axa principală pe care sunt plasate știfturile de capăt sau articulațiile sferice. Acești știfturi de capăt sunt proiectați pentru a permite mișcarea liberă a barei în articulații și pentru a asigura funcționarea corectă a barei stabilizatoare. alte materiale rezistente și durabile, care sunt capabile să reziste la șocuri și vibrații la conducerea vehiculului.
Funcția barei stabilizatoare este de aceea de a stabiliza roata. suspensia, miscarile suspensiei, atenueaza vibratiile si socurile si impiedica transmiterea lor catre corp. Pe lângă funcția de stabilizare, are și funcție de amortizare și sporește confortul în timpul conducerii.
Putem diagnostica deteriorarea barei stabilizatoare relativ ușor.
Este se manifestă prin bătăi puternice, loviri la întoarcere sau după trecerea prin denivelări și denivelări.
Cea mai frecventă cauză de deteriorare a barei stabilizatoare este aceea că protecția din cauciuc (capacul de praf) se rupe. Odată ce această protecție este spartă, apa, praful și murdăria încep să intre în știftul expus al barei stabilizatoare, contaminând grăsimea din știft și făcându-l să se clătinească și să se uzeze mai repede.
Prea mult joc provoacă lovirea și lovirea menționată într-un pivot deteriorat în acest fel.
Deoarece este o componentă în mișcare a osiei, trebuie să suporte sarcina în timpul conducerii, mai ales când conduceți peste denivelări .
Locuirea și lovirea unei bare stabilizatoare deteriorate apar treptat și poate deveni mai puternică în timp.
Deteriorarea barei stabilizatoare poate fi urmărită treptat în timp. Simptomele deteriorării pot fi nu numai zgomote puternice de la punte, ci și dificultăți de întoarcere și înclinare vizibilă a vehiculului în timpul frânării sau virajului către centrul de service și verificați complet șasiul.
Înlocuirea târzie a barelor stabilizatoare poate fi, de asemenea, responsabilă pentru deteriorarea altor componente ale suspensiei roților, cum ar fi rulmenți, amortizoare, butuc de roată, brațe etc.Barele stabilizatoare nu pot fi reparate și, în majoritatea cazurilor, barele vechi sunt înlocuite cu altele noi. Deoarece prețul nu este mare, iar în schimbul celor noi, garantăm fiabilitate și siguranță maximă a suspensiei roții.
Barele stabilizatoare pot fi și ele înlocuite. de unul singur, dar sunt deja necesare pentru această înlocuire anumite abilități, cunoștințe și instrumente speciale. Prin urmare, cel mai bine este să lăsați înlocuirea unui service specializat, care va verifica și toate elementele punții și veți fi sigur că șasiul dumneavoastră este în siguranță.
Dacă nu aveți selectat modelul și motorizarea mașinii dumneavoastră, este posibil ca aceste piese să nu fie potrivite pentru mașina dumneavoastră